تور گرجستان
تور گرجستان

درباره تور گرجستان

گرجستان

این کشور در غرب آسیا و غرب اروپا قرار گرفته است و از جمله کشورهایی است که هم بخش آسیایی و هم بخش اروپایی دارد.

این کشور از شمال به روسیه، از غرب به دریای سیاه، از جنوب به ترکیه و ارمنستان و از جنوب شرق به جمهوری آذربایجان ختم می شود.

پایتخت و بزرگترین شهر آن تفلیس می باشد.

آب و هوا

سرزمین گرجستان از دید اقلیمی منحصر به فرد است، یعنی هر چهار فصل سال دیده می‌شود به‌طوری ‌که در یک زمان در کناره‌های دریای سیاه هوای تابستانی در میان نخل‌های حکم فرماست؛ در تپه ماهورهای پایکوهی، رویش علف‌های تازه و گل‌های بهاری، همچنین در کوهستان، مه غلیظ همچون ابری که با ریزش برف و باران همراه ‌است وجود دارد.

اما کوه‌های قفقاز بزرگ همچون قازبگی و دیگر کوه‌ها، از برف ضخیم پوشیده شده‌اند. در مجموع آب و هوای گرجستان تابعی است از موقعیت جغرافیایی این سرزمین، توده‌های هوای اشباع شده از بخارات آب دریای سیاه از سمت غرب وارد دالان قفقاز و در گرجستان غربی باعث بارندگی متناوب می‌شود و با از دست دادن نسبتی رطوبت از رشته کوه‌های سورامی، مسختی و ارسیانی وارد گرجستان شرقی می‌شود.

تاریخچه

ردپای زندگی انسان های اولیه را نیز در سرزمینی که امروزه به گرجستان معروف می باشد، می توان یافت. در گرجستان جمجه ای از یک انسان اروپایی نژاد مربوط به 1 میلیون و 800 هزار سال پیش پیدا شده است.

از هزاره دوم پیش از میلاد مسیح، هم‌زمان با قدرت گرفتن آشوری‌ها، اقوام گله دار و دامپرور از سرزمین بین‌النهرین در گرجستان سکنی گزیدند؛ که بعدها امپراتوری اورارتو را تشکیل دادند.

قلمرو اورارتو در زمان خود وسیع‌ترین امپراتوری به‌شمار می‌رفت. در قرن هفتم پیش از میلاد، هم‌زمان با آغاز دوره ضعف اورارتو، آریایی‌ها پادشاهی ماد را تأسیس کردند. با قدرت گرفتن ماد و شکست خوردن اورارتو، مادها حوالی ارمنستان امروزی ساکن شدند که نتیجه ترکیب این دو قوم (گرجی و آریایی) قوم ارمنی بود. در اوسط قرن ششم پیش از میلاد مسیح، هخامنشیان جایگزین مادها در حکومت بر جنوب گرجستان باستان شدند.

پادشاهی گرجستان باستان یا همان ایبریا توسط پارناواز یکم در سدهٔ چهارم پیش از میلاد تا زمان حمله مغول به گرجستان در سدهٔ ۱۳ میلادی، دورهٔ صلح و آرامش در تاریخ گرجستان است و از حمله مغول به بعد، گرجستان تاریخی پر فراز و نشیب را به ایستادگی در برابر حملات ایرانیان، عثمانی‌ها و روس‌ها گذرانده‌است.

پس از صفویان، نادر شاه افشار به گرجستان حمله کرده و 30.000 گرجی را به خراسان تبعید کرد.

گرجستان پس از انقلاب اکتبر روسیه در سال ۱۹۱۸ اعلام استقلال کرد، اما ارتش سرخ شوروی در سال ۱۹۲۱ میلادی (۱۳۰۰ شمسی) به گرجستان حمله کرده و به مدت ۷۰ سال، گرجستان یکی از جمهوری‌های شوروی بود تا اینکه در سال ۱۹۹۱ میلادی (۱۳۷۰ شمسی)، به استقلال رسمی رسید.

جاذبه های گردشگری

تفلیس

پایتخت این کشور زیبا و یکی از بهترین جاهای دیدنی گرجستان برای سفر است. این شهر بر کرانه‌ی رودخانه‌ی متکواری و میان چند رشته‌کوه واقع شده است. تفلیس از قرن پنجم میلادی پایتخت گرجستان بوده و تنوع معماری آن بازتابی از تاریخ طولانی و پیچیده‌اش است. یکی از بهترین راه‌ها برای درک این مکان منحصر‌به‌فرد، قدم زدن در خیابان‌ها و به‌خصوص در قسمت قدیمی و رنگارنگ شهر است.

برای لذت بردن از یک منظره بی‌نظیر از سراسر شهر به قلعه ناریکالا (Narikala Fortress) سر بزنید. برای رسیدن به بالای این قلعه تله‌‌کابینی نیز تعبیه شده است.

متسختا

پایتخت مذهبی گرجستان است. این شهر قلب معنوی و یکی از مهم‌ترین جاهای دیدنی گرجستان به‌حساب می‌آید. تا پیش از نقل‌مکان پادشاه واختانگ گرگ یکم (King Gorgasali)، متسختا پایتخت گرجستان بود. همچنین این شهر یکی از قدیمی‌ترین شهرهای گرجستان است که اثری ۴۰۰۰ ساله از اجتماع انسانی در آن یافت شده است. متسختا حدود ۳۰ دقیقه تا تفلیس فاصله دارد.

واردزیا

یک صومعه باشکوه در دل کوه در جنوب گرجستان است. این شهر شبیه یکی از صحنه‌های فیلم «ارباب حلقه‌ها» است، اگرچه برخلاف فیلم، محل زندگی کوتوله‌ها نبوده و راهبان ساکن آن بوده‌اند. این صومعه‌ی مخفی در قرن دوازدهم میلادی، در طول دوره حکومت پادشاه تامار، ساخته شده است. پادشاه تامار اولین زنی بود که به‌عنوان یک پادشاه (نه یک ملکه!) در تاریخ گرجستان تاج‌گذاری کرد. این مکان دیدنی تا پیش از وقوع چندین زلزله کاملا مخفی و دور از چشم بود.

اوپلیستسیخه

یکی از جاهای دیدنی گرجستان است که در شرق کشور و حدود ۱۰۰ کیلومتری تفلیس واقع شده است. قدمت این شهر به بیش از ۳۰۰۰ سال می‌رسد. این شهر غارمانند مساحتی حدود ۴۰ هزار مترمربع دارد و در گذشته دارای داروخانه، نانوایی، آمفی‌تئاتر و حتی زندان بوده است. تمام بناها توسط تونل‌ها به یکدیگر متصل هستند. در بالاترین نقطه این مجموعه یک کلیسا قرار دارد که در قرن نهم میلادی ساخته شده است. این ساختمان رنگارنگ در برابر غارهای خشک و خاکستری آنجا خودنمایی می‌کند.

چیاتورا

زمانی میان دره‌های شیب‌دار و عمیق، یکی از شهرهای معدنی پررونق گرجستان به‌نام چیاتورا قرار داشته است. در دهه‌ی ۱۸۰۰ میلادی این شهر به‌عنوان کُلنی استخراج معدن تأسیس شد. در سال ۱۹۵۴ دولت استالین سیستم ماشین‌های کابلی (که به «مسیر طنابی» مشهور بود) را برای جابه‌جایی سریع‌تر کارگرها به معادن راه‌اندازی کرد. هر گوشه شهر به وسیله این ماشین‌های کابلی به معادن وصل می‌شد و چیاتورا به‌عنوان «شهر کابلی» شهرت یافت. چیاتورا یکی از جاهای دیدنی گرجستان است که می‌توانید روح امپراتوری شوروی را در آن احساس کنید.

باتومی

شهری مدرن بر کرانه‌ی دریای سیاه است. این شهر دومین شهر بزرگ گرجستان محسوب می‌شود. وقتی در این شهر قدم می‌زنید احساس می‌کنید جایی خارج از گرجستان هستید. کمی بعد از شنیدن صدای ناقوس کلیسا، صدای مؤذن در کوچه‌ها می‌پیچد. معماری این شهر تلفیقی از سبک اروپایی و آسیایی است و برج‌ها، مجسمه‌ها و ساختمان‌هایی را که آثار معماران خوش‌فکر هستند، در خود جای داده است. ساختمان‌های اصلی شهر را می‌توان به‌وضوح در نورپردازی‌های شب‌ تماشا کرد. باتومی یکی از جاهای دیدنی گرجستان است که یک شهر فریبنده برای جذب توریست به‌حساب می‌آید. اگر با قطار از تفلیس به مقصد باتومی راهی شوید، در مسیر ۵ ساعته می‌توانید از مناظر بسیار زیبا لذت ببرید.